Thuiswerken het nieuwe nu!

Thuiswerken het nieuwe nu!

Wist je dat Nederlanders gemiddelde 3,8 uur per week thuis werkten vóór de pandemie en dit is opgelopen naar 12 tot 14 uren per week op dit moment volgens het CPB?

Thuiswerken is onze nieuwe realiteit. En omdat we hieraan zoveel tijd besteden is het hebben van een fijne thuiswerkplek zeer belangrijk geworden. 

Waar moet je op letten voordat je een bureau of bureaustoel aanschaft? Hier lees je er meer over!

 

Thuiswerk Meubels

Verschillende meubels zijn essentieel voor het thuiswerken. Zeker heb je wel eens een uurtje aan de keukentafel achter de laptop gezeten, maar na vele uren aan het werk zal je last van je nek en rug krijgen en dit is natuurlijk niet echt aan te raden. Voor effectief thuiswerken zijn de volgende meubels een vast onderdeel van de basisinrichting:
Een kantoorbureau, bureaustoel, ladekast en verlichting zoals een goede bureaulamp.

 

Hier geven we jou dé tips om een bureau en stoel te kiezen voor een succesvolle thuiswerkdag! 

 

Thuiswerk kantoorbureau:

Waarschijnlijk denk je dat een bureau of bureaustoel niet per se belangrijk is. Het is toch alleen om je computer en accessoires op te zetten? Maar dat is zeker niet zo! Waar moet je opletten voordat je een bureau koopt? 

 

Ideale hoogte van je bureau: Er is een verschillend bureau voor iedereen. De hoogte van je bureau is afhankelijk van je lengte. Een bureau met vast tafelblad is meestal 75 centimeter hoog. Dit past het beste bij een lichaamslengte tussen de 1,80 meter en 1,85 meter. Bureaus zijn er in verschillende soorten en maten, zo heb je van volledig elektrische bureaus tot een standaard vast bureau.

 

Hoe groot moet een werkblad zijn:

Het  bureau moet minimaal 120 cm breed en 80 cm diep  zijn. Zo heb je genoeg ruimte om je monitor(s) op de juiste afstand te plaatsen. Een simpele vuistregel hiervoor is dat je monitor op minimaal een armlengte afstand staat. Een andere belangrijke regel voor bureaus is dat deze licht van kleur moet zijn met een matte afwerking. Dit voorkomt  dat het industriële bureau licht weerkaatst. 

 

Thuiswerken bureaustoel:

Bureaustoelen zijn er in alle soorten, maten en stijlen. Denk aan een eclectische bureaustoel, een ergonomische stoel, goedkope bureaustoel en ook een standaard instapmodel bureaustoel.  Het is zeer belangrijk om de juiste bureaustoel te kiezen, want een goede zithouding is essentieel om nek- en rugpijn en andere lichamelijke klachten te voorkomen.

 

Er zijn 3 criteria om een goede bureaustoel te kiezen:

Het comfort van je bureaustoel: Als je tijdens je werkdag lang zit (5 tot 8 uur) raden wij een stoel aan met een sync-systeem. Wat is een sync-systeem?
Met een sync-systeem kun je je rugleuning en zitting gelijktijdig kantelen – maar dit hoeft niet per se in dezelfde verhouding. Hierdoor kan je de stoel goed aanpassen aan jouw lichaam en ervoor zorgen dat je gedurende een lange tijd goed en comfortabel zit.

Lichaamsbouw: De verstelbaarheid van de stoel is een belangrijk onderdeel voor mensen met een kortere en langere lengte of meer gewicht. Het zorgt ervoor dat de stoel extra ondersteuning biedt waar dit gewenst is. Bovendien moet het onderstel geschikt zijn voor het gewicht van de persoon die het gaat gebruiken. Bureaustoelen voor langere of zwaardere mensen hebben vaak gewichtsgasveren om het draagvermogen te vergroten.

Je bureaustoel past bij je werkzaamheden: Hoe langer je moet zitten, hoe specifieker je keuze moet zijn. Werk je vaak vanuit huis? Dan moet je zorgen voor een goede zithouding. Wij kunnen je helpen bij de inrichting van het thuiskantoor – voor jou en/of je medewerkers.

Zou je advies van ons willen krijgen om de juiste beslissing te kunnen nemen? Reageer hieronder en we nemen contact met jou op!

Bedenk ook dat je naast een bureau en bureaustoel wellicht een bureaulamp en extra kantoor accessoires nodig hebt om je werkzaamheden te verrichten.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.